Wie Zijn Wij

Ik ben Jeannette Bout, samen met mijn man Roel hebben wij een kleine Tervuerense herder hobby kennel in Appelscha. Appelscha is een klein plaatsje op de rand van Friesland en Drente. Zo nu en dan fokken wij een nestje Tervuerense herders uit africhtings lijnen. Zelf zijn wij met onze honden actief binnen de KNPV en Ipo.

De door ons gefokte honden worden o.a. gebruikt binnen de Ipo, KNPV, SAR, Agillety en G&G, tevens zijn er honden uit onze kennel en nakomelingen van door ons gefokte honden gebruikt als politie hond, therapie hond en signaal hond. Onder het kopje doelstelling vind u meer informatie.

Wij wensen u veel plezier met het bekijken van onze website.

 

RoankaIn 1994 hebben wij, nadat we 8 jaar “gewone” Tervuerense herders gehad hebben, een Tervuerense herder aangekocht bij kennel Kukay’s uit België. Onze Kukay’s Roanka was geboren in een nest Mechelse herders (zie uitleg onder kopje doelstelling).
Deze teef is de stammoeder geworden van onze huidige honden.

Pups

In 1998 fokten wij met haar ons eerste nestje. Wij maakten hierbij gebruik van Tervuerense herders die rechtstreeks afstammen van top africhtingslijnen. Onze honden zijn dan ook werkhonden in hart en nieren. De gangbare Tervueren lijnen worden over het algemeen op het uiterlijk geselecteerd en hebben een nerveuzer en zachter karakter. Doordat onze honden voorouders hebben die o.a. gebruikt worden voor politiehondenwerk, zijn het dieren met een grote wil om te werken, veel temperament en een sterk, over het algemeen moedig karakter. Ze zijn niet nerveus, maar door hun tomeloze energie wel duidelijk aanwezig.

 

Crazy Limit de la Rouquine Het zijn honden die een actieve consequente baas nodig hebben, welke duidelijk leiding kan geven. Over het algemeen zijn de teven wat zachtaardiger en minder dominant dan de reuen. Ze hebben veel lichaamsbeweging nodig, dit houdt in dat 1 maal per week naar het bos niet voldoende is.